Hrvatski radio

Radio Pula

Istarska policija uhitila razbojnike

15.02.2019.

14:40

Autor: Džana Banić

foto: Džana Banić

foto: Džana Banić

Foto: - / -

Istarska policija okončala je višemjesečno kriminalističko istraživanje i uspješno razriješila brojne slučajeve provala u obiteljske kuće i kuće za odmor diljem Istre. Uhićen je i maskirani razbojnik koji je u zadnja dva tjedna počinio čak četiri razbojništva uz prijetnju nožem.

45-godišnjak iz Pule i 42-godišnji Pazinjan su lani od svibnja do rujna provaljivali u objekte od kojih su neki u vlasništvu stranih državljana. Ukrali su brojne vrijedne predmete - prijenosna računala, kamere, alate, novac, nakit... 

Policija je pronašla većinu ukradenih predmeta a one koji vlasnici nisu preuzeli mogu potražiti u pazinskoj Policijskoj postaji gdje su pohranjeni. A Puljani mogu odahnuti jer je uhićen maskirani razbojnik koji je u središtu Pule pljačkao trgovine prijeteći djelatnicama nožem. Način na koji su izvedena razbojstva ugrozio je osjećaj sigurnosti u gradu, ocijenio je Vjekoslav Vukšić načelnik policijske postaje Pula. Istaknuo je kako su 27-godišnjeg razbojnika uhitili, među ostalim i zahvaljujući informacijama koje su policiji dali građani.

Policija je s današnje konferencije za novinare zahvalila građanima što su pridonijeli da se razbojnici privedu pravdi. Također, apeliraju na njih da to čine i u buduće te pokušaju zapamtiti što više pojedinosti. Žrtvama razbojništava pak savjetuju da se nipošto ne opiru već nastoje uočiti detalje koji policiji mogu pomoći u istrazi.

Poslušajte prilog Džane Banić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.