Hrvatski radio

Radio Pula

Istarska županija izdala knjižicu "Proračun u malom"

28.01.2016.

14:25

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je predstavljena knjižica „Proračun u malom", koju je Istarska županija tiskala kako bi građane informirala o trošenju proračunskih sredstava te planu radu županijske uprave u ovoj godini. Uz to, knjižica donosi i pregled 10 najvažnijih županijskih projekata.

Knjižica "Proračun u malom - za razvojne projekte i unaprjeđenje društvenog standarda" donosi detaljan prikaz stavki proračuna Istarske županije, koji ove godine iznosi 570 milijuna kuna. Prikazuje i na koji se način ostvaruju županijski prihodi te kako se sredstva raspoređuju. Naglasak je ove godine stavljen na pomoć gospodarstvu te socijali, školstvu i zdravstvu, kaže istarski župan Valter Flego izdvajajući najvažnije županijske projekte.

A to su, ističe Flego, gradnja Opće bolnice u Puli, veliki paket od čak 22 milijuna kuna ulaganja u Domove za starije i nemoćne diljem Istre, gradnja istarskog ipsilona, nastavak implemantacije zavičajne nastave u srednje škole i zaštita izvornosti naših autohtonih poljoprivrednih proizvoda.


Ove se godine nastavlja i priprema dokumentacije za gradnju sustava navodnjavanja poljoprivrednih područja na Poreštini, uređenja istarskih plaža, a osiguran je i novac za pomoćnike u nastavi. U Županiji očekuju kako će nova Vlada poduprijeti i prepoznati ove kapitalne projekte koji su u knjižici "Proračun u malom", a mogu naći na web stranici Istarske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.