Hrvatski radio

Radio Pula

Istarska županija ove godine sufinancira 28 turističkih manifestacija

19.04.2017.

15:36

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski odjel za turizam dodijelit će novac za 28 turističkih manifestacija čije će održavanje sufinancirati ove godine. Sredstva se dodjeljuju putem Programa poticanja turističkih manifestacija, a svrha je postići ravnomjeran turistički razvoj Istre te stvoriti uvjete za cjelogodišnji turizam.

Trka na prstenac dobila je 70 tisuća kuna potpore koje Istarska županije dodjeljuje za Program poticanja turističkih manifestacija. 55 tisuća kuna, putem programa dobila je Ultratrail trka "100 milja Istre", 30 tisuća kuna svetvinčentski Srednjovjekovni festival, dok su po 15 tisuća kuna dobile manifestacije: Vikend festival istarskih tartufa, Dani otvorenih vrata agroturizma Istre, Astrofest, Kestenijada i Legendfest.

Upravni odjel za turizam s 10 tisuća kuna ove će godine sufinancirati Festival Velog Jože, Istra Wine and Walk, Žive jaslice u Svetom Lovreču i Festival palačinki, dok će 7 tisuća kuna biti dano za manifestaciju Na Bakhovom dvoru, Fužijadu, Istarski festival pašte, Šparugijadu, Moj kažun - La mia casita, Parenzanu, Terru Albonu i Rakljansko kulturno ljeto. S 4 tisuće kuna sufinancirat će se manifestacije Jug na dva kotača, Od lokve do lokve, Fešta mladega vina, Aromatic days Bale, a s po 2 tisuće kuna Fešta od pidoći, Istarijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće, Smotru vina istočne Istre i Jazzva puna glazbe.

Inače županijski Upravni odjel za turizam ove je godine primio 56 prijava na Javni poziv za poticanje turističkih manifestacija koje su predložile jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice, javne ustanove, privatni poduzetnici i obrtnici koji organiziraju manifestacije.

Novac će organizatorima manifestacija biti isplaćen nakon sklapanja Ugovora o isplati potpora, a ovim se novcem, kako je istaknuto, omogućuje ravnomjeran turistički razvoj Istre jer su odabrane upravo one manifestacije koje se održavaju u turistički manje razvijenim područjima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.