Hrvatski radio

Radio Pula

Istarska županija pokreće savjetovanje za javnost o energentu Plomin C

16.02.2015.

13:29

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarska županija po prvi put pokreće savjetovanje za javnost o energentu za Plomin C. Svi zainteresirani moći će sudjelovati i na savjetodavnoj konferenciji, a ti će rezultati, najavljuju iz županije, poslužiti županijskim tijelima za donošenje daljnjih odluka.

Građani, udruge, institucije u idućih će mjesec dana na internetskim stranicama Županije moći dati svoje mišljenje jesu li za ili protiv ugljena u Plominu c. Nakon toga će skupština Istarske županije sazvati savjetodavnu konferenciju na kojoj će moći sudjelovati svi zainteresirani. Te će se odluke, ističe predsjednik skupštine Istarske županije Valter Drandić, poštivati pri izradi novog prostornog plana županije, iako ona i sada predviđa termoelktranu na plin.

Obzirom da je Plomin C proglašen investicijom od strateške važnosti za državu županijska prostorno planska dokumentacija nikoga ne obvezuje. No, Drandić vjeruje kako će investitori i predstavnici državne vlasti biti dovoljno razumni da poštuju volju građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.