Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski obrtnici za stradale od potresa

16.06.2021.

13:27

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Obrtnička komora Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: Obrtnička komora Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Dostavom prikupljenih donacija završena je humanitarna akcija Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika "Istra – istarski obrtnici za stradale u potresu". Akcija je trajala od 3. do 31. svibnja i u nju su se uključili brojni članovi Komore.

Donacija, koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih potrepština u vrijednosti od oko 60.000 kn, dostavljena je 14. lipnja Udruženju obrtnika Petrinja koje će proizvode podijeliti  korisnicima u kontejnerskim naseljima u Petrinji i Glini.

Akciji se priključio i Lions klub Pula, koji je donirao dječju odjeću. U ime Komore, donaciju su predali potpredsjednici Karmen Gašparini i Andi Vitasović, članovi Upravnog odbora Livio Janko i Dean Matić te tajnik Eros Sorić, a u ime Lions kluba Pula predsjednica Branka Orlić (riječ je o jednoj u nizu donacija pulskih Lionsa stradalim područjima).

Obrtnička komora Istarske županije na ovaj je način po drugi put dostavila pomoć (nakon akcije u siječnju) koja je i dalje potrebna, s obzirom da se posljedice potresa tek počinju otklanjati.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.