Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski turistički djelatnici nadaju se još jednoj uspješnoj sezoni

06.02.2016.

08:25

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošlogodišnju rekordnu turističku sezonu bit će teško nadmašiti, no istarski su turistički djelatnici optimistični i za ovu godinu. To potvrđuju i prvi upiti i buking koji su dobri. No sezona koja je pred nama nosi nove izazove, posebice one u rasporedu blagdana koji nam uvijek ne idu na ruku.

Prošla je sezona bila izvrsna u svim pokazateljima, no i ova pred nama trebala bi biti uspješna. Iako takozvani "last minute booking" posljednjih godina sve više određuje sezonu, za sada vlada optimizam. Barem kada je o ranom bukingu riječ, ističe direktorica prodaje pulskog Arenaturista Manuela Kraljević.

Kada je, pak, riječ o blagdanima Duhova i Tijelova, koji su vezani uz odmor Nijemaca i Austrijanaca, nama najvažnijih gostiju oni su ove godine već u svibnju. Taj kalendar, ističe Kraljević, ne ide na ruku lipnju u kojem bi moglo biti turističkih rupa.

I zato će lipanj biti izazov za sve hotelijere. Predsjednik Uprave umaškog Istraturista Ronald Korotaj kaže kako su u Umagu promijenili prodajnu strategiju pa već sada bilježe porast rezervacija upravo u kritičnim razdobljima.


Ni Europsko prvenstvo ni Olimpijada neće naštetiti turističkoj sezoni, kažu hotelijeri koji se nadaju da bi 2016. mogla i prestići lanjsku sezonu. S obzirom na ulaganja od gotovo 900 milijuna kuna u istarske hotele te će velike investicije dovode vrlo vjerojatno privući i više turista, i to onih boljih platežnih mogućnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.