Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski učenici briljirali na državnom prvenstvu iz biologije

06.05.2017.

15:13

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na državnom natjecanju iz biologije za osnovne i srednje škole koje je jučer završeno u Vinkovcima prvo mjesto u ispitu znanja osvojila je učenica pulske Osnovne škole Stoja Maja Šebelić, a njena kolegica Saša Krajnović iz Osnovne škole Veruda bila je druga.

Sjajni su bili i srednjoškolci. Iva Verbanac i Sara Kocijančić iz pulske Gimnazije osvojile su drugo a njihov kolega Luka Buršić treće mjesto u ispitu znanja iz biologije. Natjecanje se odvijalo i u kategoriji samostalnog istraživačkog rada. Prvo mjesto za svoj rad osvojila je Nika Agostelli iz medulinske Osnovne škole Mate Demarina, a Hani Pečalat i Nola Mikalević iz pazinske osnovne škole Vladimira Nazora zaslužile su 7 mjesto.

U kategoriji srednjoškolaca za samostalni istraživački rad Aurora Vareško iz pulske gimnazije zaposjela je 6., Kijara Pauletić i Valentina Puškadija iz porečke srednje škole Mate Balota 7. mjesto. Na 13. su mjestu Natalija Frančić i Sonja Skok iz Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.