Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski vodovod uvodi mogućnost online plaćanja

09.11.2021.

19:26

Autor: Tomislav Šikić

Butoniga (Foto: Istarski vodovod/ustupljena fotografija)

Butoniga (Foto: Istarski vodovod/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Istarski vodovod uveo je nekoliko novih mogućnosti plaćanja računa za vodne usluge. Putem Internet korisničkog portala potrošači odsad mogu primati te putem kreditnih kartica, mobilnim plaćanjem ili kriptovalutama platiti svoje račune.

Uvedeni sustav naplate prihvaća MasterCard, Visa, Maestro i Diners kreditne i debitne kartice, te najpopularnije kriptovalute poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.

Račune Istarskog vodovoda moguće je plaćati i mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay u čijoj se aplikaciji možete registrirati za direktno primanje računa i plaćanja.

Web aplikacija iPortal koristi WSpay sigurni sustav za internet autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica u realnom vremenu. Kod plaćanja kriptovalutama koristi se kripto platforma PayCek, gdje iako kupac uplaćuje u kriptovalutama, račun je temeljen na kunskoj vrijednosti i PayCek ga odmah pretvara u kune.  

Registracija pretplatničkog računa obavlja se pomoću nekog od računa za vodne usluge dobivenog u posljednjih šest mjeseci, a korisnički račun mogu otvoriti domaće i strane fizičke osobe s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Usluga za sve potrošače je besplatna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.