Hrvatski radio

Radio Pula

Istarskim gospodarstvenicima dobro došla svaka novčana pomoć za radnike

31.10.2020.

18:39

Autor: Nives Kalebić

(foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

(foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / -

Turistički sektor očekuje duga i teška zima. Vladine mjere pomoći će do kraja ove godine, no potpore će sigurno biti potrebne i u prvom tromjesečju sljedeće. Ugostitelji se boje i novog zatvaranja, zbog čega bi neki od njih mogli zauvijek staviti ključ u bravu.

Potpore za radnike - u razdoblju krize zbog epidemije koronavirusa - dosad su dobivale samo tvrtke s padom prometa većim od 60 posto. Vlada je sada pojačala pomoć, pa će potpore dobivati i tvrtke koje su imale pad prometa od 40 posto u odnosu na lani. Što je veći pad - i potpore po radniku bit će veće.

U turizmu pozdravljaju ove mjere, mnogi će zahvaljući njima zadržati radnike, no što će biti poslije Nove godine? Budućnost je, kažu svi, ipak neizvjesna. Kafići u središtu Pule do pandemije su odlično poslovali. Promet je sada puno slabiji pa su neki od vlasnika podnijeli zahtjev za dobivanje najnovijih vladinih potpora.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Istarskim gospodarstvenicima dobro došla svaka novčana pomoć za radnike

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.