Hrvatski radio

Radio Pula

'Istarsko gospodarstvo jučer i sutra'

12.11.2013.

18:29

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni znanstveni skup 'Istarsko gospodarstvo jučer i sutra' održat će se idućeg petka i subote u Pazinu i Puli. Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare sudjelovat će 87 znanstvenika iz sedam zemalja koji će govoriti o razvoju gospodarstva Istre kroz povijest, te odgovoriti na pitanja kako uz pomoć znanosti razvijati i valorizirati, danas u vrijeme krize posrnulo gospodarstvo.

Međunarodni znanstveni skup 'Istarsko gospodarstvo jučer i sutra' trebao bi inicirati znanstveni dijalog i razmjenu iskustava i stavova između znanstvenika s jedne i gospodarskih institucija s druge strane te valorizirati gospodarsku baštinu kao turističku ponudu istaknula je predsjednica organizacijskog i znanstvenog odbora skupa Alida Perkov.

Skup bi trebao i odgovoriti na pitanja kako uz pomoć fondova Europske unije osnovati Multimedijalni muzej gospodarstva Istre, ali i ono najvažnije - vidjeti koji su konkretni prijedlozi kako poboljšati gospodarstvo danas, rekao je istarski župan Valter Flego dodajući da ima puno stranih investitora, prvenstveno iz Italije i Austrije koji su spremni ulagati u Istru.

Značajan doprinos u pripremi skupa dala je i pulska Županijska gospodarska komora, rekla je njezina predsjednica Jasna Jaklin Majetić.

Organizator međunarodnog znanstvenog skupa 'Istarsko gospodarstvo jučer i sutra' je Državni arhiv u Pazinu, a uz razne teme koje će se obraditi, u pulskoj će Gradskoj knjižnici biti otvorena i izložba Gospodarstvo Pule od sredine 19. stoljeća do Prvog svjetskog rata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.