Hrvatski radio

Radio Pula

Istra i danas ima jednog novog pozitivnog na covid 19

17.08.2020.

11:11

Autor: HRT Centar Pula

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

Foto: - / -

Radi se o osobi koja je bila u samoizolaciji i u bliskom kontaktu s ranije pozitivnom osobom. U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je novih 118 uzoraka briseva. Prema novom izvješću stožera, izliječena je 1 osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 138 ljudi, a bolesnih - ili kako oni kažu, aktivnih na covid 19 je 17 građana. 

Četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, a riječ je o obiteljskim kontaktima. Dvoje novooboljelih je s područja grada Zadra, a po jedan iz općina Bibinje i Jasenice. U samoizolaciji je 311 osoba. Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavača i Bjelovarsko-bilogorska županija jutros su javile da nemaju novih slučajeva zaraze.

Iz Hrvatskog sabora - vijest da je zaražen jedan djelatnik saborske Straže.

Testiranju se ovog vikenda podvrgnuo samoinicijativno nakon što je osjetio simptome bolesti.
U međuvremenu identificirani su svi njegovi kontakti i određena im je mjera samoizolacije.
U skladu s preporukama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo provedena je dezinfekcija saborskih prostorija, a odsutni su djelatnici zamijenjeni kolegama koji su pozvani s godišnjeg odmora - navode iz Saborske službe za odnose s medijima.

U ponoć je istekao rok koji su austrijske vlasti dale svojim građanima za povratak kući nakon što je Hrvatska uvrštena na popis rizičnih zemalja od infekcije koronavirusom.
Oni pak koji dolaze od danas, na granici moraju pokazati negativni test ili se u roku od 48 sati podvrgnuti testiranju.

Dino Kozlevac uputio je apel da se Istra kao regija izuzme iz ovih prevencijskih mjera.

-

O mogućim restrikcijama pri ulasku putnika iz Hrvatske u Sloveniju zbog povećanog broja slučajeva "uvoza" koronavirusa - tamošnja će vlada odlučivati u četvrtak.
Objasnio je tako jučer za Slovenski radio glasnogovornik za Covid-19 Jelko Kacin.
"Pričekat ćemo do utorka kako bismo vidjeli rezultate testiranja provedenih tijekom ponedjeljka i ako se do tada ne budu dogodile promjene u režimu rada noćnih lokala i klubova u Hrvatskoj, morat ćemo na neki način ograničiti uvoze zaraze", zaključio je Kacin.

img_8775_crop.jpg

img_8775_crop.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.