Hrvatski radio

Radio Pula

Istra i Rovinj ponovno hrvatski turistički rekorderi

12.10.2017.

11:14

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri i Rovinju ostvareno je najviše turističkih noćenja tijekom protekloga kolovoza. Od ukupno 27 milijuna noćenja, osam milijuna ostvareno je u Istri, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Od toga je samo u Rovinju zabilježen 1,1 milijun noćenja.

U Hrvatskoj je u kolovozu ostvareno 27 milijuna turističkih noćenja ili 5,4 posto više nego istom lanjskom mjesecu, a najviše noćenja zabilježeno je u Istri i Rovinju, osam, odnosno 1,1 milijun, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Riječ je o podacima za komercijalne smještajne objekte, u koje je u kolovozu došlo 4,2 milijuna ili 6,1 posto više turista nego u kolovozu prošle godine, od čega je dolazaka domaćih turista bilo 252,2 tisuće ili 1,2 posto manje, a stranih turista 4 milijuna ili 6,6 posto više.
Najviše noćenja među stranim turistima u kolovozu su ostvarili Nijemci, potom Talijani, te Poljaci, Slovenci i Austrijanci. Po vrstama smještajnih objekata najviše noćenja u kolovozu, 56 posto ili 15 milijuna bilo je u kućanstvima, dok su na drugom mjestu kampovi s gotovo 6,4 milijuna noćenja ili 3 posto više, a treći hoteli sa 3,7 milijuna noćenja ili 1,1 posto više.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.