Hrvatski radio

Radio Pula

Istra ostvarila najviše noćenja za uskrsne blagdane

18.04.2017.

13:47

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička sezona odlično je počela. Unatoč gužvama na granicama za Uskrs je u našu zemlju stiglo 68 posto više gostiju koji su ostvarili 94 posto više noćenja u odnosu na lanjske uskrsne blagdane. Najviše noćenja ostvareno je u Istri 134 tisuće pa blagdane nećemo pamtiti samo po čekanju na granici.

Uskrsni vikend obilježile su gužve na graničnim prijelazima. Ipak na trima istarskima nije se pretjerano dugo čekalo
"Dobro je jer je jača kontrola zbog sigurnosti, pa to i nije velik problem, čekali smo oko 30 minuta , ali to je potreba". "Bilo je i gore, čekali smo oko pola sata, ništa pretjerano", kažu turisti.

 
S obzirom na broj gostiju i noćenja kojih je za uskrsne blagdane bilo dvostuko više nego za lanjski Uskrs, realno je bilo očekivati da će na granicama biti većih gužvi i čekanja, rekao je ministar turizma Gari Cappelli. Istaknuo je kako će se za sezonu i veći priljev turista naći odgovarajuće rješenje kako bi se smanjile gužve.

Unatoč pojačanoj kontroli na graničnim prijelazima na istarskom Poluotoku je ostvaren izvrstan turistički rezultat za Uskrs, kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Za to su najviše zaslužni gosti s emitivnim turističkih tržišta Slovenaci, Talijani, Austrijanaci i Nijemaci, kaže Ivošević i dodaje kako je povećanje dolazaka i noćenja ostvareno u gotovo svim istarskim turističkim središtima.


I u nastavku predsezone očekuju se dobri turističku rezultati, a prema sadašnjem stanju bukinga sezona bi trebala biti izvrsna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.