Hrvatski radio

Radio Pula

15:01 / 30.05.2017.

Autor: Tatjana Kaštelan

Istra spremna za ljetnu sezonu - zasjedao Stožer civilne zaštite

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Vatrogasne zajednice, komunalnih poduzeća i ostalih mjerodavnih ustanova kažu, poduzeli su sve potrebne mjere za sigurnost građana i gostiju tijekom nadolazeće turističke sezone. U Puli je održana sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije o temi pripreme za ljeto.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije sudjelovali su rukovoditelji službi koje se bave zaštitom ljudi i imovine – od policije, vatrogasaca, Hitne pomoći, Doma zdravlja, Crvenog križa, Gorske službe, Zavoda za javno zdravstvo i turističkog sektora.

Iznijeta je trenutačna situacija te mjere koje su poduzete za sigurnost gostiju u nadolazećoj turističkoj sezoni. Doneseni su i zaključci, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Vatrogasna zajednica potvrdila se, rekao je Kozlevac, u spremnosti i učinkovitosti i jučer, tijekom vrlo zahtjevne intervencije gašenja zapaljenih kabela u nepristupačnim cijevima termocentrale Plomin jedan; uzroci požara još se utvrđuju.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.