Hrvatski radio

Radio Pula

Istra u epizodi dokumentarne serije njemačke televizije ARD

24.10.2021.

10:41

Autor: Tomislav Šikić

Foto: TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Televizijska kuća ARD snimala je ovog ljeta emisiju o Istri. Jedan od najuspješnijih njemačkih TV formata za putovanja, dokumentarna serija Sagenhaft, proizvodi se od 2013. godine i emitira nedjeljom u udarnom večernjem terminu. Prvo prikazivanje bit će večeras u 20:15 sati.

Taj TV format svoj sadržaj kreira prema konceptu u kojem spaja krajolike jedne zemlje i priče njezinih stanovnika. Istražujući Njemačku, Austriju, Italiju i druge dijelove Europe, serija Sagenhaftuz prezentera Axela Bulthaupta otkriva zanimljive regije i atraktivne krajeve i izvan dobro poznatih putova. 

Scenografija istarskih krajolika u novoj je emisiji uokvirena panoramskim prizorima iz zraka snimljenim helikopterom ili dronom, ali i onima sa i ispod zemlje te pod morem, koje iz različitih perspektiva nude pogled na naš poluotok. 

Prvo prikazivanje emisije bit će u nedjelju 24. listopada u 20:15 sati na programu MDR.  Emisija se običajeno emitira nekoliko puta nakon premijernog prikazivanja, uključujući i druge kanale njemačke televizije ARD.

Cjelovit filmski zapis u trajanju od 90 minuta objavljen je u ARD-ovoj videoteci.  

U najavi video zapisa navodi se da "Istra često izgleda kao filmski set: slikoviti gradovi izmjenjuju se sa skrovitim uvalama i valovitim brežuljcima, no, ništa manje zanimljivi nisu ni ljudi koji žive na najvećem jadranskom poluotoku…"

Foto: TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: TZ Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.