Hrvatski radio

Radio Pula

Istru će za doček posjetiti tridesetak tisuća gostiju

29.12.2022.

12:20

Autor: HR Radio Pula

Rovinj

Rovinj

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

U Istri se za blagdane očekuje 30 tisuća gostiju koji će ostvariti stotinjak tisuća noćenja. Bolje je to za 20% u odnosu na lani i ujedno izvrstan završetak turističke godine kojoj je srušen rekord iz 2019.

U Istri je za novogodišnje blagdane otvoreno 25 velikih hotela u sastavu hotelijerskih tvrtki i tridesetak manjih obiteljskih hotela. Radit će i nekoliko kampova, a dobru popunjenost trebale bi imati i vile u priobalju i unutrašnjosti Istre. S obzirom da u ponoć 1. siječnja ulazimo u šengensku zonu, stranci koji prije Nove godine pri ulasku u Istru prođu graničnu kontrolu, na povratku u svoju zemlju to više neće morati učiniti. Iduću turističku godinu obilježiti će ponovo i borba za svakog gosta. No vjetar u leđa svakako nam daju izvrsna turistička 2022. kada je u Poluotok posjetilo gotovo 5 milijuna gostiju koji su ostvarili 30 milijuna noćenja. Rekordnu pretpanedmijsku 2019. nadmašili smo za tri posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.