Hrvatski radio

Radio Pula

Istru očekuje još jedna uspješna turistička godina

07.03.2018.

14:40

Autor: Senka Mošnja

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Prema svim najavama - Istru očekuje još jedna uspješna turistička godina. Na Poluotoku zapravo u sezonskoj špici već godinama nema slobodnih kreveta. Ono što raduje su i dobre najave za predsezonu koja samo što nije počela.

Iako trenutačno tmurno vrijeme naoko ne obećava dobar početak sezone, još su puna tri tjedna do Uskrsa. U Rovinju će raditi 5 velikih visokokategoriziranih hotela - oni koji su i sada otvoreni i prema informacijama bit će dobro popunjeni.

U malim obiteljskim hotelima sezona se svake godine produljuje. Jedan takav u Balama zatvoren je samo u siječnju. Njegovim je gostima najčešći motiv dolaska - visokokvalitena gastronomija.

Uz goste iz bližih zemalja, uspješnijoj predsezoni pridonose i sve raniji letovi za Pulu iz sjeverne Europe. Kada je o cijeloj sezoni u Istri riječ, ona bi - prema najavama sa sajmova u Njemačkoj i Italiji - trebala biti još bolja od lanjske.

No, hotelijeri se odupiru euforičnim najavama, osobito u godini u kojoj se vraća interes i za zemlje koje su zbog nesigurnosti posljednjih nekoliko godina imale pad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.