Hrvatski radio

Radio Pula

Izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga

01.12.2022.

12:56

Autor: HRT

Pozivnica na Skup

Pozivnica na Skup

Foto: Knjižnice Pula i Umag / ustupljena fotografija

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gradska knjižnica Umag organiziraju stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga", koji će biti održan u postoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39) u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 9.30 sati.

Skup je namijenjen informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja. Članovi programskog i organizacijskog odbora stručnog skupa su Nadia Bužleta, Neven Ušumović, Liana Diković i Vanja Fornazar.


Nakon uspješnog stručnog skupa iz 2016. godine na temu E-knjiga u knjižnici: novi izazovi vrijeme da se o ovoj temi ponovo progovori sa stajališta struke te svih onih koji sudjeluju u lancu proizvodnje, distribucije i posredovanja digitalnih sadržaja. Namjera je da se ovim skupom prodube uvidi o digitalnoj sferi u kojoj se sve više odvija naša svakodnevica i da bolje razumijemo i aktualne izazove koji se postavljaju pred našom strukom, s posebnim naglaskom na e-knjige, odnosno e-čitanje. Na skupu će se predstaviti domaći i inozemni rezultati istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.


Kroz kroz 11 pozvanih izlaganja predavača iz Hrvatske, Nizozemske, Slovenije i Italije te kasniju raspravu sudionici će dobiti uvid u domaće i inozemne rezultate istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.


Stručni skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH i Grada Pule.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.