Hrvatski radio

Radio Pula

Izazovi dijeljenja kod djece

09.03.2023.

11:01

Autor: HRT

Grof Cici

Grof Cici

Foto: Knjižnica Poreč / ustupljena fotografija

Radionica iz ciklusa „Petkom u pet“ održat će se 10. ožujka 2023. godine u 17 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade.


Učenje djece da čekaju na red, pristojno pitaju kad nešto trebaju i zauzmu se za sebe kad je potrebno, jedna je od važnijih zadaća koju naši mališani moraju usvojiti. No, djeca itekako imaju pravo glasa kad je riječ o dijeljenju. Uz puno strpljenja, ljubavi i razumijevanja potrebno je naučiti ih kako da postave granice, a oni će s vremenom shvatiti zašto je dijeljenje zabavno i kako su sretni i oni koji daju i oni koji dobivaju.


Poučit će nas tome i naša nova priča o malenom grofu Ciciju koji je živio u gradu Cicigradu, a bio je toliko škrt da su ga svi stanovnici napustili i ostao je posve sam. Tako usamljenom bilo mu je dosadno i krenuo je na put na kojem će spoznati sve o radosti dijeljenja s drugima. Kako je njegov Cicigrad postao Darigrad, dječica će saznati na novoj radionici iz ciklusa „Petkom u pet“, koja će se održati 10. ožujka 2023. godine u 17 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade.


Radionica je namijenjena dječici starijoj od četiri godine. Zbog ograničenog broja mjesta, svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 434-196.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.