Hrvatski radio

Radio Pula

Izgradnja gradskog bazena u Puli ide prema planu

07.12.2017.

13:16

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja bazena u Puli teče prema planu i radovi bi trebali biti gotovi u predviđenom roku, krajem svibnja iduće godine, istaknuto je prilikom obilaska gradilišta. Investicija je vrijedna 53 i pol milijuna kuna, a grade se tri bazena: vaterpolski, multifunkcionalni i bazen za bebe.

Drago mi je što kompleks bazena već poprima svoje konture i mislim da ćemo ovdje imati jedan lijepi sportski centar kojeg, uz bazenski kompleks čini i Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom i Boćarski dom“, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom današnjeg obilaska radova izgradnje javnog gradskog bazena na Verudi.  

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac rekao je da radovi teku planiranom dinamikom. „Prošlo je više od 4 mjeseca od kada smo otvorili radove i sve se izvodi prema planu. Već je napravljena ploča manjeg bazena dimenzija 25x10 metara i sad se priprema završetak popločenja cijele prve etaže, odnosno tehničke etaže. Početkom godine trebalo bi biti završeno betoniranje kompletne tehničke etaže i krajem prvog, odnosno početkom drugog mjeseca trebala bi biti gotova i druga roh bau faza“ pojasnio je Glušac. 

Planirani rok završetka radova je kraj svibnja iduće godine kada će bazen, ali i ostali popratni sadržaji biti otvoreni za građane. Vrijednost investicije 53 i pol milijuna kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.