Hrvatski radio

Radio Pula

Izgradnja vrhunskih hotela strateški je interes hrvatske Vlade

26.02.2016.

15:06

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo turizma učinit će sve da potakne strateške investicije u turizmu i otkloni administrativne poteškoće koje ih usporavaju. Izjavio je ministar turizma Anton Kliman u Rovinju govoreći o izgradnji novog hotela Park na mjestu starog i investiciji vrijednoj sto milijuna eura.

Nakon prošlogodišnjih pola milijarde eura u turizmu u Hrvatskoj ove godine očekujemo još veća ulaganja , osobito u hotelskoj industriji . Od najavljenih  676 milijuna eura investicija u turizam, polovica će otići u hotelski sektor. Rušenje starog hotela Park i izgradnja novog inače trećeg s pet zvjezdica u Rovinju, jedna je od najvećih ovogodišnjih strateških turističkih investicija .Državna administracija i mi u ministarstvu investitorima pružamo svaku moguću potporu kazao je ministar turizma Anton Kliman. Povjerenstvo za pripremu i provedbu strateškog projekta Hotel Park 5 zvjezdica trebalo bi otkloniti moguće administrativne zavrzlame koje su usporavale ostvarenje projekta. 

poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.