Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba GIF-ova, stickera i digitalnih fotografija "U istom fimlu"

03.05.2022.

12:58

Autor: HRT

U istom filmu

U istom filmu

Foto: Udruga Metamedij / snimka zaslona

Otvorenje izložbe GIF-ova, stickera i digitalnih fotografija nastalih u sklopu projekta "U istom filmu" bit održano u srijedu, 4. svibnja 2022. godine u 10.30 sati u foajeu Kina Valli (Giardini 1, Pula). Izložba ostaje otvorena do 16. svibnja.

Projekt "U istom filmu", kojim se aktivno doprinosi omogućavanju veće dostupnosti kulturnih sadržaja za ciljanu skupinu koju čine djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osmislila je udruga Metamedij u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula te Javnom ustanovom Pula film festival. Osnovni cilj projekta je osigurati jednake mogućnosti za sudjelovanje u kulturnom životu zajednice djece i mladih s teškoćama u razvoju.


U sklopu projekta u studenom 2021. održane su dvije kreativne radionice za učenike Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Dvodnevna radionica GIF animacija i stickera održana je 9. i 10. studenog 2021. pod vodstvom dizajnerskog kolektiva NJI3 (Franka Tretinjak i Dina Milovčić), dok je radionicu digitalne fotografije vodio Ivan Idžojtić od 11. do 12. studenog 2021.


Osim radionica kroz provedbu projekta održane su i prve senzorne projekcije filmova u Puli te edukacija o njihovom konceptu, namjeni i specifičnostima. Edukacija je bila namijenjena djelatnicima koji rade u ustanovama i organizacijama koje provode kinoprikazivačku djelatnost u Istarskoj županiji (Kino Valli i Pučka otvorena učilišta iz Rovinja, Labina i Buzeta) te stručnjacima iz područja edukacijske rehabilitacije, a vodila ju je dr. sc. Eva Brlek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.