Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba keramike - poklon Gradu i sugrađanima

02.06.2021.

14:56

Autor: Tomislav Šikić

Foto: DLS Pazin/ustupljena fotografija

Foto: DLS Pazin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Društvo likovnih stvaratelja Pazin, svojem je gradu i sugrađanima za Dan Grada Pazina poklonilo izložbu keramike "Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!". Otvorenje izložbe upriličeno je u ponedjeljak 1. lipnja uoči Dana Grada u LG galeriji DLS Pazin.

"Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!" projekt je koji DLS Pazin provodi već treću godinu za redom s radionicama rada se glinom i kreiranjem keramičkih radova, kako onih umjetničkih tako i uporabnih. Projekt se proveo uz financijsku podršku Grada Pazina.

Tijekom trajanja projekta, od ožujka do lipnja, jedanaest korisnika je istraživalo glinu i njene mogućnosti oblikovanja, a sve pod vodstvom keramičarke Laure Ritoša. Kroz niz radionica izrađivale su se vaze, suveniri inspirirani Pazinom i Pazinštinom te razni drugi keramički predmeti. Nakon dugotrajnog postupka sušenja i pečenja, radovi su obojani i glazirani.

Korisnike projekta, građane i članove udruge pozdravila je predsjednica udruge Nada Putinja, dok je voditeljica projekta Laura Ritoša pohvalila novopečene keramičare i njihovo napredovanje kroz tri godine rada s glinom.

Izložba se može se razgledati do 12. lipnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati, vikendom od 10-13 sati.

Galerija
Foto: DLS Pazin/ustupljena fotografija, Foto: -/-
Foto: DLS Pazin/ustupljena fotografija, Foto: -/-Foto: DLS Pazin/ustupljena fotografija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.