Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba suvremene umjetnosti "Women in Phases"

06.04.2022.

11:32

Autor: HRT

Woman in Phases

Woman in Phases

Foto: POU Buje/Pixabay / ustupljena fotografija/kolaž

Pučko otvoreno učilište Buje u partnerstvu s Gradom Buje i Turističkom zajednicom Grada Buja predlaže izložbu suvremene umjetnosti Women in Phases u suradnji s Port Art Women iz Londona.

Izložba nudi umjetničku interpretaciju promjena tijekom života žena i njihove sredine. Promjena fizičke i duhovne dimenzije središnja je tema koja će inspirirati umjetnička ostvarenja sudionica.


Izložba je posvećena umjetnicama jer se još s mnogim teškoćama žene susreću u afirmaciji na tržištu umjetnina i međunarodnoj vidljivosti.


Prihvatljivi su svi različiti umjetnički izrazi (slikarstvo, kiparstvo, fotografija, tkalačka umjetnost itd.)


Predviđene su dvije galerije: jedna online za sve umjetnice i jedna uživo na lokacijama zainteresiranih sudionika (vinski podrumi, restorani itd.).


Online galeriji moći će se pristupiti na web stranici Port Art Women i raznim međunarodnim adresama sudionika, a bit će inicirana na dan otvaranja istovremeno s predstavnicima vlasti u Pučkom otvorenom učilištu Buje i Londonu, s programom engleskih umjetnica koje sudjeluju u projektu.


Pored toga, tijekom mjesec dana predviđene su i druge javne projekcije u Istri.


Tko želi sudjelovati, moći će Pučkom otvorenom učilištu (Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska), o vlastitom trošku slanja i povrata, poslati svoj umjetnički rad koji će biti izložen na lokacijama važnih gospodarskih i proizvodnih subjekata radi uspostavljanja virtualnog povezivanja turizma i umjetnica s mjestom lokalnog gospodarskog razvoja. Djela će se moći prodati jer će svako izloženo djelo biti popraćeno mail kontaktom autorice i kupac će je moći osobno kontaktirati.


Umjetnice koje žele sudjelovati i uživo, potpisat će dokument o sudjelovanju kojim se organizatori-partneri oslobađaju svake odgovornosti u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja djela. Na kraju izložbe (24. srpnja) moći će osobno preuzeti djelo koje će se čuvati u Pučkom otvorenom učilištu Buje (do kraja rujna) ili zatražiti slanje na željenu adresu o vlastitom trošku.


Djela će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od jednog engleskog, jednog slovenskog i jednog hrvatskog člana. Grad Buje i Turistička zajednica Grada Buja odabrana će djela objaviti s imenom autorice i nazivom izložbe te će uz pristanak autorica godinu dana biti izložena u Pučkom otvorenom učilištu Buje.


Upute za sudjelovanje: 


Kupi jednu od dvije virtualne ulaznice:

1. ulaznica za sudjelovanje vašeg djela samo u digitalnom formatu od 15€ i

2. ulaznica za fizičko sudjelovanje vašega djela u programu (troškove slanja podmiruje autorica) od 30€.


Zatim pošalji mail na portartwomen@gmail.com s:

    • fotografijom svoga djela u visokoj rezoluciji (300 dpi i 2000X piksela)

    • nazivom djela

    • korištenom tehnikom

    • kratkom bilješkom o autorici

    • kontaktom autorice za javnu uporabu (internetska stranica, Facebbook, Instagram, mail, itd.)

    • Ako sa svojim radom želiš sudjelovati na izložbi, ispuni obrazac o pristanku koji se nalazi na dnu stranice i pošalji ga (poštarina na račun pošiljatelja), a djelo pošalji na adresu: Pučko otvoreno učilište Buje – Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska

    • potpiši sken dokumenta o potpisivanju pravilnika i pošalji ga na adresu: portartwomen@gmail.com


Lokacije za izlaganje djela bit će pažljivo izabrane radi njihove sigurnosti, a umjetnice će dobiti kontakte vlasnika, no ako se odlučite sudjelovati šaljući djelo, organizator ne preuzima odgovornost o eventualnoj šteti, krađi ili gubitku. Savjetuje se privatno osiguranje izloženog djela.


Nema povrata novca za ulaznice.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.