Hrvatski radio

Radio Pula

Izvrsna turistička predsezona u Poreču

29.05.2017.

13:17

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri je od početka godine ostvareno više turističkih dolazaka i noćenja u odnosu na lani, a očekivanja su dobra i za nadolazeći blagdan Duhova. I u Poreču je turistička predsezona dobra pa je od početka godine u tom je gradu ostvareno 10 posto više noćenja nego lani.

Dolasku brojnih gostiju u Poreč doprinose i velike manifestacije. Samo u posljednje dvije godine na području Poreča organizirano je čak 20 novih događanja koji se odvijaju pretežito u predsezonskim mjesecima. Stoga se u Poreču pojačano radi na produžetku turističke sezone, a zahvaljujući ovakvim manifestacijama gosti i stižu u velikom broju, kaže direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik.

Već u četvrtak Poreč će biti domaćin međunarodnog relija električnih vozila "Nikola Tesla Rally Croatia 2017-te" na koji stiže 50-ak vozila iz naše zemlje i stranih zemlja. Direktor rallya Igor Kolovrat ističe kako će se program u Poreču odvijati cijeli dan, građani će se moći voziti električnim vozilima i s njima upoznati. No osim Poreča vozači električnih vozila posjetit će i Rovinj, Hum, Kringu, Beram, Vodnjan, Pulu a fotografije koje će snimiti obići će cijeli svijet, kaže Kolovrat ističući značaj ovakvog segmenta turizma.

U Poreču su očekivanja i za vrhunac turističke sezone dobra, pa se u tamnošnjoj Turističkoj zajednici, nadaju još jednoj rekordnoj turističkoj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.