Hrvatski radio

Radio Pula

Izvrsni turistički rezultati u Novigradu

18.08.2015.

09:44

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I Novigrad ove sezone ima rekordne turističke rezultate.

Već petu godinu zaredom u Novigradu se bilježe odlični turistički rezultati, a ove će se godine milijunto noćenje ostvariti već u drugoj polovici kolovoza što je znatno ranije nego inače. Grad je tako do kraja srpnja posjetilo 125 tisuća gostiju, a i ovaj mjesec je turistički dobar.

U Novigradu kažu kako je za ovako dobre rezultate ponajprije zaslužno ulaganje u kvalitetu tamošnjih smještajnih kapaciteta. Kaže direktorica Turističke zajednice Novigrada Vesna Ferenac.Velika su ulaganja i u gradsku infrastrukturu kao i u manifestacije koje produljuju pred i posezonu pa se Novigrad sve više okreće cjelogodišnjem turizmu. Posebno je tu, ističe Ferenac, važan takozvani aktivni odmor. 

Zahvaljujući ovakvim proizvodima, Novigrad se sve više približava turističkim zlatnim 80-im godinama prošloga stoljeća kada su dolasci i noćenja u tom gradu bili rekordni. Tako će, čini se, biti i ove godine jer su očekivanja dobra i za posezonu kada bi u Novigradu trebalo boraviti najviše Nijemaca, Talijana, Slovenaca i Austrijanaca koji ove sezone, uz domaće goste, ostvaruju značajan porast, zaključila je Vesna Ferenac.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.