Hrvatski radio

Radio Pula

Izvrstan početak sezone u Puli

05.07.2018.

14:05

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Izvrstan početak turističke sezone u Puli. U prvih šest mjeseci ostvareno je 16 posto više noćenja i 14 posto više dolazak u odnosu na isto razdoblje lani. I početak srpnja je obećavajući. Grad je pun turista.

Skupina turista iz Rusije cijelo jutro razgledava pulske turističke atrakcije. "Vidjeli smo mnogo crkvi, amfiteatar, središte starog grada koje je prekrasno. Vidjeli smo i kuću gdje je živio James Joyce i ugostiteljski objekt ispred kojeg je njegova skupltura i gdje sjedi". 

Stoga i ne čudi da se ponovno namjeravaju vratiti u Pulu: "Zasigurno ću se ovamo vratiti. Preporučit ću i svojim prijateljima i obitelji da posjete ovaj grad. Jer ovdje stvarno mogu uživati"

Pulu će ove sezone zasigurno posjetiti i mnogi njemački turisti. Njih je najviše bilo i u predsezoni. No porastao je i broj domaćih gostiju i Britanaca, a sve se više vraćaju i Rusi, nekad najbrojnijih gosti u najvećem istarskom gradu. Sve to dokaz je da Pula više ne nudi samo sunce i more, već postaje odredište poznato po bogatoj kulturnoj ostavštini. Direktorica Tz-a Pule Sanja Cinkopan Korotaj kaže: "Počevši od onog što imamo, što nam je povijest ostavila, od kulturnog naseljeđa do ponude. Otvorila su se dva nova muzeja prošle i ove godine, ali isto tako sama događanja su ta koja promoviraju Pulu i koja dovode goste", pojašnjava Cinkopan Korotaj. 

Pa su zadovoljni i pulski ugostitelji. Denis Bimbašić ističe: "Promet je dobar ili vrlo dobar, uobičajeno u postocima u kojima se govori", kaže Bimbašić.

I srpanj i kolovoz trebali bi opravdati sva očekivanja. S obzirom da je porastao broj privatnog smještaja očekuje se i više gostiju nego lani. A prvi pravi val turista, posebno domaćih očekuje se već za tjedan dana kada počinje Pulski filmski festival. Pula tada postaje jedinstvena ljetna pozornica pod zvijezdama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.