Hrvatski radio

Radio Pula

Javna akcija uređenja murala i svečano otvorenje Radione Re-Geppetto

01.09.2021.

18:01

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Zelena Istra /ustupljena fotografija

Foto: Zelena Istra /ustupljena fotografija

Foto: - / -

Zelena Istra u suradnji sa Savezom udruga Rojca pokrenula je novi prostor u Društvenom centru Rojc u Puli: Radionu Re-Geppetto. To je popravljaonica - opremljen prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti predmete i uređaje po načelu "Uradi sam".

Svrha Radione je pružiti svim zainteresiranim građanima prostor, alate i savjete koji su im potrebni kako bi sami ili uz pomoć majstora popravili male kućanske uređaje, predmete, namještaj, odjeću i igračke.

Pozivaju građane da im se pridruže u četvrtak 2. rujna u cjelodnevnoj akciji uređenja murala i ulaza u Radionu Re-Geppetto. Mladi umjetnici Mateo Žufić i Helena Memedović osmislili su vizual kojim će oslikati predvorje radione no, kako ističu, svaka ruka dobro dođe kako bi očistili, ostrugali, zagletali zidove, ofarbali vrata te na taj način oplemenili novi zajednički prostor.

Akcija uređenja je predviđena od 9:00 do 18:00 sati te se građani mogu priključiti u vremenu koje im odgovara. zainteresirani volonteri mogu se prijaviti na mail: ured@zelena-istra.hr . Volonterima će biti osigurana okrjepa.

U večernjim satima, od 19:00 sati "režu crvenu vrpcu” i svečano otvaraju Radionu Re-Geppetto - predstavit će projekt, programe i načine na koje se možete uključiti u u tu održivu priču. Slijedi i druženje uz dobru glazbu.

Radiona Re-Geppetto se nalazi u prizemlju sjevernog krila DC Rojc (ulaz kroz unutrašnje dvorište).

Kako do Radione Re-Geppetto: https://www.facebook.com/radionaregeppetto/videos/433524494606388

Regepetto

Galerija
Foto: Zelena Istra /ustupljena fotografija, Foto: -/-
Foto: Zelena Istra /ustupljena fotografija, Foto: -/-Foto: Zelena Istra /ustupljena fotografija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.