Hrvatski radio

Radio Pula

Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 69.Pulskog filmskog festivala

19.10.2021.

22:15

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: - / -

Javna ustanova Pula Film Festival objavila je Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 69. Pulskog filmskog festivala. Pozivaju se sve pravne i fizičke osobe da svojim idejama predlože, uz zadane smjernice iz Natječaja, grafičku i komunikacijsku kvalitetu narednog Festivala.

Natječaj je javan i otvoren za sudjelovanje svim pravnim i fizičkim osobama s područja Republike Hrvatske. Natjecatelj se može natjecati sa više prijedloga.

Na natječaju ne mogu sudjelovati članovi Ocjenjivačkog suda, njihov zamjenici, bliski srodnici, zaposlenici Provoditelja niti njihovi bliski srodnici.

 

SADRŽAJ PRIJAVE JAVNOG NATJEČAJA

 Prijava mora sadržavati:

1. popunjenu i potpisanu prijavu s podacima ponuditelja – obrazac A,

2. popunjenu i potpisanu izjavu o autorstvu dostavljenog rješenja (izrada novog vizualnog identiteta  69. Pulskog filmskog festivala) - obrazac B,

3. prijedlozi dostavljenog rješenja uz obrazloženje, moraju biti čitljivi u MS Windows sustavima.

4. pojedini prijedlog može sadržavati najviše 10 listova 

Uz vizualnu prezentaciju obavezno je tekstualno obrazloženje koncepta, a po potrebi moguće je dostaviti i detaljnija pojašnjenja.

Prijave koje ne sadrže traženu dokumentaciju neće biti uzete u razmatranje.

 

SMJERNICE ZA IZRADU VIZUALNOG IDENTITETA 69.PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

S ciljem ujednačavanja prijavljenih rješenja, natjecateljima se daju sljedeće smjernice za izradu prijedloga  rješenja vizualnog identiteta  69. Pulskog filmskog festivala :

a) rješenje mora sadržavati tekst 69. Pulski filmski festival, 17. – 24.7.2022.

b) rješenje može biti posvećeno istaknutom glumačkom ostvarenju ili filmu iz povijesti Filmskog festivala

c) autor može koristiti slogan „Film pod zvijezdama“ ili može predložiti drugi način komunikacije

d) ukoliko autor koristi fotografije, mora imati regulirana autorska prava za korištenje fotografije

e) mogu se koristiti bilo koje boje ili kombinacije boja kao i tipografija slova

f) prijedlog rješenja mora uključivati i omogućiti implementaciju postojećeg logotipa festivala,  te poštivati tradicijske vrijednosti manifestacije (logotip u vektorima u prilogu)

g) prijedlog rješenja mora biti originalan, sadržavati grafičku i komunikacijsku kvalitetu, jedinstven i jednostavan, te pratiti suvremene trendove u dizajnu

Natjecatelji imaju pravo postaviti pitanja vezani za Javni natječaj na adresu sanela@pulafilmfestival.hr s naznakom predmeta „Javni natječaj - rješenja vizualnog identiteta  69. Pulskog filmskog festivala“.

 

IZBOR POBJEDNIKA

Pristigle radove ocjenjivat će Povjerenstvo. Najprihvatljivije rješenje može se donijeti većinom glasova a odluku o izboru donijeti će najkasnije do 30. studenog 2021. godine.  Na odluku o odabiru Povjerenstva natjecatelji nemaju pravo prigovora. Odluka o najboljem rješenju, te popis svih dostavljenih prijedloga bit će objavljena na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr.

 

NAGRADA

Odabranom natjecatelju dodjeljuje se novčana nagrada u iznosu 7.500,00 kuna.

Nagrade se isplaćuju na žiro-račun autora najkasnije 30 dana od datuma objave rezultata natječaja. Poreze i druge zakonske obveze snosi Pula Film Festival.

Sve eventualne buduće troškove vezane za izradu materijala iz navedenog rješenja regulirat će se posebnim Ugovorom s odabranim ponuditeljem.

 

ROK I NAČIN DOSTAVE PONUDE

Rješenje se dostavlja putem e-pošte sanela@pulafilmfestival.hr  najkasnije do  9. studenog 2021. godine do 12:00 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.