Hrvatski radio

Radio Pula

Javni poziv za potpore poduzetnicima

13.07.2022.

11:08

Autor: HRT

Gradska uprava Poreč

Gradska uprava Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Grad Poreč raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz gradskog proračuna za obrtnike i poduzetnike sa svog područja, kao i one koji se planiraju početi baviti poduzetništvom. Ove je godine za tu namjenu planirano 250.000 kuna s mogućnošću povećanja iznosa ako bude veliko zanimanje.

Grad Poreč prošle godine dodijelio je ukupno 53 bespovratne potpore, u vrijednosti 216.831 kuna što je gotovo tri puta više od godine ranije. Uvedene su potpore za digitalizaciju i potpore besplatnog vrtića za dijete za poduzetnice početnice. S obzirom na veliki interes u 2021. i dobro prihvaćen model mjera, s istim mjerama nastavlja se i u 2022. godini, uz neke dodatne mjere.


Tako će se od ove godine, uz izradu web stranica, sufinancirati i troškovi izrade web shopa, a dodatna sredstva dodjeljivat će se za zapošljavanje/samozapošljavanje osoba s invaliditetom, osoba starijih od 50 godina i dugotrajno nezaposlenih osoba.


Na web stranici www.porec.hr na linku http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=3819 objavljen je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2022. godini. Potpore će se dodjeljivati kroz sljedeće mjere: 1. potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo, 2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, 3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, 4. potpore za izradu web stranice i web shopa, 5. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja, 6. potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, 7. potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju, 8. potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.


Korisnici potpora mogu biti obrti i trgovačka društva koji posluju i imaju registrirano sjedište na području grada Poreča, a ne odnose se na pravne i fizičke osobe čija je osnovna djelatnost trgovina, ugostiteljstvo i poljoprivreda. Krajnji rok primanja prijava je ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.