Hrvatski radio

Radio Pula

Jedan od zaposlenika Županijskog suda u Puli pozitivan je na korona virus

13.03.2020.

09:59

Autor: Tatjana Kaštelan

Županijski sud u Puli (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Županijski sud u Puli (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Kako doznajemo, jedan od zaposlenika Županijskog suda u Puli pozitivan je na korona virus! Upravo su iz zgrade suda izašli epidemiolozi, koji su to i potvrdili. Sud danas neće raditi, zgrada je već jutros evakuirana, a tijekom dana će biti dezinficirana.

U nastavku poslušajte izjavu predsjednika Županijskog suda u Puli Iztoka Krbeca načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac.

-

Dodajmo tome da će prema preporukama Stožera civilne zaštite Istarske županije svi hoteli u Istri preventivno biti zatvoreni. Jutros su članovi Stožera izvijestili da je u Istri trenutačno pet zaraženih osoba na koronavirus. Građani se pozivaju da se drže uputa prevencije Zavoda za javno zdravstvo.

U Istri su zbog koronavirusa zatvorene škole. U povodu toga, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u 14 će sati u Pazinu održati sastanak s ravnateljima s područja Istarske županije. A u ponedjeljak u 8 sati na Trećem programu HTV-a počinje emisija nastavnog programa pod nazivom Škola na Trećem, za učenike čije su škole privremeno zatvorene.

Grad Pula je otvorio telefonsku liniju za sve informacije o mjerama zaštite protiv korona virusa. Broj telefona je 052 371 938. Sve informacije o korona virusu, konkretnim aktivnostima Grada i preventivnim mjera građani mogu dobiti svakog dana od 8 do 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.