Hrvatski radio

Radio Pula

Jelena Vuković bacila normu za Rio

17.05.2016.

09:44

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puljanka Jelena Vuković bacila je A normu za Rio 2016. i postavila dva nova državna rekorda. Jelena je bacila kuglu 7,59 metara, a norma je iznosila 7,50. Jelena je ovim rezultatima napravila sve što je bilo u njenoj moći, a sada se očekuje pozitivan razvoj rješavnja papirologije.

Varaždin je u subotu bio domaćin 19. Otvorenog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Sloboda. Nastupilo je 140 natjecatelje iz deset europskih zemalja, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovačke.

Naša paraolimpijka Jelena Vuković, članica pulskog atletskog kluba "Spektar", na tom je natjecanju bacila normu za Rio te oborila dva hrvatska rekorda. "Ponosna sam što sam se uspjela vratiti u vrh Hrvatske atletike, vjerujem uskoro i svjetske, ne više stojeći, sada sjedeći, ali znam da još uvijek mogu puno dati za Hrvatski sport osoba s invaliditetom, za Hrvatsku atletiku. Zahvaljujem se svima onima koji su opet vjerovali u mene i svojim trudom omogućili mi da danas opez budem tu gdje jesam", izjavila je Jelena Vuković. 

Poslušajte razgovor s Jelenom Vuković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.