Hrvatski radio

Radio Pula

Jesen na pijatu u središnjoj Istri

04.10.2021.

11:06

Autor: Tomislav Šikić

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Manifestacija “Jesen na pijatu u središnjoj Istri” odvijat se do 24. listopada u ugostiteljskim objektima na području TZ Središnje Istre: ugostitelji nude tradicionalna jela Istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja.

Cilj manifestacije je jačanje gastronomske ponude središnje Istre te daljnje povezivanje OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski menu sastoi se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudi se se po promotivnoj cijeni od 100,00 kn.

U manifestaciju je uključeno pet ugostiteljskih objekata:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke.

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, palačinke sa smokvom.

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom i lardom, domaće kobasice na gradelama s dinstanom cukom, desert od palente u umaku od grožđa.

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, suhi ombolo, špaleta, sir, pljukanci s vrganjima i pršutom, kolač.

Pizzeria Peperone (Pazin): aperitiv po izboru, Peperone special pizza, kolač od sira sa smokvama.

Organizatori su TZ središnje Istre, Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

 

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: TZ Središnje Istre/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.