Hrvatski radio

Radio Pula

Još jedan dan bez novooboljelih

28.04.2020.

10:14

Autor: Jana Radić

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih u Istri. U posljednja 24 sata ispitano je 25 uzoraka brisa i svi su rezultirali negativni na koronavirus (COVID-19). Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19)

Poslušajte u nastavku prilog:

-

U pulskoj bolnici je još jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Pretpostavlja se da će do kraja tjedna i on biti otpušten kući. Prva faza borbe s virusom dobro je odrađena, zaključuje načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Pratit će se epidemiološka slika te će se u skladu s time i donositi daljnje mjere, odnosno popuštanja, ističu iz istarskog Stožera. Vjeruju da će se građani i dalje držati epidemioloških preporuka što će, ističu, smanjiti mogućnost pojave i širenja koronavirusa. 

Dodajmo da je u Hrvatskoj je zabilježeno 8 novooboljelih od koronavirusa, pa je broj dosad zaraženih narastao na dvije tisuće 47 osoba. U čak 16 županija nema novih slučajeva zaraze.  Oporavljenih je tisuću 232-oje. Nažalost, umrle su četiri osobe, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.