Hrvatski radio

Radio Pula

Još jedan dan bez novooboljelih koronavirusom u Istri

10.04.2020.

11:15

Autor: Ivana Nežić

Sandra Stipanov (foto: Mauro Giorgi)

Sandra Stipanov (foto: Mauro Giorgi)

Foto: - / -

Od ukupno ispitanih 51 uzorka brisa svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Jedan je pacijent izliječen, što čini ukupno 19 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 46 uzoraka brisa te su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

U Istri se dakle nastavlja pozitivan trend, no dobri rezultati mogli bi se pogoršati s produženim, blagdanskim vikendom i većim okupljanjima, zato su i poznata istarska okupljališta zatvorena, a kontrole civilne zaštite postrožene. 

Novosti o COVIDU-19 u Istri - donosi Ivana Nežić:

-

Hrvatska ima 88 novozaraženih koronavirusom, što je ukupno tisuću 495 slučajeva. Najveće žarište je splitski Dom za starije i nemoćne, čija je štićenica umrla i ona je 21-va žrtva u našoj zemlji. Iz Nacionalnog stožera upozoravaju da ulazimo u kritično razdoblje kada se moramo vrlo oprezno ponašati kad je riječ o našim potrebama i poštovati epidemiološke preporuke bez obzira na to što je uskoro Uskrs.

Evo izjave ministra zdravstva Vilija Beroša:

-

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.