Hrvatski radio

Radio Pula

Još jedna sportsko - turistička atrakcija u Rovinju

13.05.2016.

13:57

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petu godinu za redom Rovinj turističku sezonu otvara velikim natjecateljskim atrakcijama. Nakon avijatičarskih vratolomija i jedriličarskih ekshibicija proteklih godina, početak ovogodišnje sezone u tom je gradu obilježen polo turnirom na pijesku.

Prije deset godina polo na travi igran je Brijunima. Igra je to koja je na tom otočju bila prilično popularna u prva tri desetljeća prošloga stoljeća. Nakon deset godina polo se vraća u Hrvatsku na velika vrata. "Organizacijom natjecanja najboljih svjetskih jedriličara a potom i najboljih avijatičara na svijetu, ljestvicu smo postavili visoko. Rovinj postaje sinonim za nešto posebno lijepo i zanimljivo. I zato se i dalje trudimo organizirati nešto približno atraktivno. Kaže direktor turističke tvrtke Maistre Tomislav Popović. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljene su četiri natjecateljske polo  ekipe. Na plaži Porton Biondi odigrana je i prva polo utakmica  na pijesku. Igrači na konjima koji s palicom gađaju loptu privući će do nedjelje brojne posjetitelje . Jednako kao i sutrašnja polo parada starogradskim ulicama koja započinje u 10 sati .

poslušajte prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.