Hrvatski radio

Radio Pula

Još se traga za vozačem automobila koji je skrivio prometnu nesreću

17.02.2020.

13:54

Autor: Nives Kalebić

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

Istarska policija još traga za vozačem automobila koji je jučer sudjelovao u prometnoj nesreći u blizini Berma, a u kojoj je poginuo 47-mogodišnji motociklist. Traga se za vozačem manjeg automobila bijele boje novijeg godišta proizvodnje.

Opširnije u prilogu Nives Kalebić.

-

47-mogodišnji motociklist smrtno je stradao jučer ujutro na kolniku državne ceste Poreč - Pazin na raskrižju s cestama koje vode za Podberam i Beram. Motociklu je na križanju prednost oduzeo nepoznati automobil bijele boje koji je skretao na glavnu cestu s lokalne ceste iz Berma. Izbjegavajući sudar s automobilom, 47-godišnjak je pri kočenju zahvatio rubnjak te tijelom udario u stup prometnog znaka. Od zadobivenih ozljeda poginuo je na mjestu događaja. 

Uz ovu prometnu nesreću ovog su se vikenda na istarskim prometnicama dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. Utvrđeno je 195 prekršaja, od čega 60 nepropisne brzine, 29 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 17 zbog vožnje pod utjecajem alkohola te deset prometnih nesreća zbog nepropisnog pretjecanja. Policija je kontrolirala 439 vozača i iz prometa isključila 20 vozača i pet vozila. Već danas je za idući vikend najavljena pojačana kontrola alkoholiziranosti vozača i to u noći sa subote na nedjelju u cijeloj Istri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.