Hrvatski radio

Radio Pula

Još se utvrđuje uzrok potonuća ronilačke brodice u pulskom akvatoriju

10.05.2016.

14:17

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kvar na instalacijama uzrok je požara u pulskoj lučici Delfin u kojem su krajem prošlog mjeseca oštećena tri plovila. Uzrok pak, potonuća ronilačke brodice u pulskom akvatoriju proteklog tjedna još se utvrđuje.

Požar koji je buknuo u pulskoj lučici Delfin oštetio je tri plovila, a materijalna šteta tek će se utvrditi. Istarska policija je pak zajedno s inspektorom zaštite od požara i stručnjacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić',' utvrdila da je uzrok požara bio kvar na instalacijama.

Očevidom je utvrđeno i da je požar izbio na krmi glisera koja je u potpunosti izgorjela, te se proširio na susjednu jedrilicu koja je površinski izgorjela, a oštećen i dio još jedne jedrilice. S druge strane još nije utvrđen uzrok potonuća ronilačke brodice u pulskom akvatoriju protekloga tjedna. Havarija na oko šest nautičkih milja izvan Pule nije izazvala onečišćenje na moru, a 17 osoba, 15 stranih ronioca te voditelji brodice i ronjenja koji su u trenutku nesreće bili na brodici, nisu ozlijeđeni.

Brodica je sinoć izronjena s dna mora i dotegljena u Medulin gdje se trenutno nalazi na suhom vezu i gdje se danas nastavlja očevid, kaže glasnogovornik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture David Radas.

U Ministarstvu doznajemo i da su saslušane sve osobe koje su u trenutku nesreće bile na brodici, a kada će biti dovršen očevid, ovisi o tome hoće li biti potrebna dodatna vještačenja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.