Hrvatski radio

Radio Pula

Kabinet Župana o zapaljenju otpada na Kaštijunu 28. svibnja

03.08.2021.

16:22

Autor: Tomislav Šikić

Foto: ŽCGO Kaštijun/snimka zaslona

Foto: ŽCGO Kaštijun/snimka zaslona

Foto: - / -

Iz kabineta Župana istarske županije izdali su priopćenje vezano uz zapaljenje otpada u jednom od bokseva u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Kaštijunu 28. svibnja. Prenosimo ga u cijelosti.

"O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja. Kako je izjavila i članica Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Vesna Dukić, promptno se reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen, a prioritet je bio spašavanje imovine. Nastala šteta bit će pokrivena iz police osiguranja, a sanaciji oštećenog boksa pristupit će se odmah po završetku sezone. Požar nije bio uzrokovan greškom ili kvarom postrojenja, već je najvjerojatnije nastao kao posljedica zapaljenja neprimjerenih materijala u samome otpadu (sprejevi, baklje, razne ambalaže i sl)", stoji u priopćenju Kabineta Župana Istarske županije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.