Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin: IDS-ova vlast pogoduje tajkunima

28.10.2013.

14:27

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin u Puli je još jednom kritizirao IDS-ovu lokalnu vlast koja, kako kaže, koristeći medije i stranačku pripadnost pogoduje sebi i tajkunima. Petnaest

Cijela struktura proračuna Istarske županije, smatra Damir Kajin, postavljena je radi održavanja na vlasti i stjecanja profita. Petnaest do dvadeset milijuna kuna usmjerava se za mediji, PR agencije, intelektualne usluge, rad na terenu, urede u New Yorku što je zločin prema ovim prostorima i što se sve pretvara u paradigmu pranja novca.

Kada političar pogoduje krupnom kapitalu, upozorio je Damir Kajin, on za usluge zna uzvratiti. To što prvi ljudi Istarske županije ili županijskih tvrtki na kraju završavaju u najvećim hrvatskim tvrtkama znači da su cijelo vrijeme odrađivali posao za kapital a ne za Istrijane. Treba biti otvoren do kapitala, apsolutno da ali podrediti sve kapitalu da bi se ostvario neki osobni interes ne.

Ostane li sve kao i do sada, situacija za malog čovjeka, zaključio je Kajin, može biti samo još lošija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.