Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin o arbitraži i vodnim uslugama

27.07.2015.

13:23

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska treba učiniti sve da spasi ono što je njezino. Zato štetni sporazum o arbitraži treba raskinuti, rekao je saborski zastupnik, predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin. Lošim rješenjem ocijenio je i prijedlog Zakona o vodnim uslugama koji je, kako je rekao, poražavajući za grad Buzet.

Piranski zaljev nikad nije trebao biti predmetom arbitraže i teško ćemo ispraviti nepravdu, rekao je Kajin. Saborski zastupnici iz Istre koji su 2009. glasali za sporazum ili se nisu ni očitovali o njemu pokazali su kako malo mare za Istru i ne znaju što je Istra, rekao je podsjetivši kako je bio jedan od osam zastupnika koji su bili protiv sporazuma Račan-Drnovšek.

Grad Buzet bit će pregažen ako se  prihvati aktualni prijedlog Zakona o vodnim uslugama, komentirao je predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin. Zakonsko rješenje prema kojem bi cijela Istra bila jedno uslužno područje a broj stanovnika glavni kriterij, za grad Buzet neprihvatljiv je, pa i opasan prijedlog, zaključio je Kajin.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.