Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin o Uljaniku, pulskoj bolnici i Thompsonovom koncertu

31.07.2013.

15:03

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli oštro je osudio najavljeni koncert Thompsona u Poreču, te je govorio o problemima u pulskoj Općoj bolnici te u brodogradilištu Uljaniku.

Istra je jasno otvorena svima. Ali ako bi tko poput Thompsona na koncertu propagirao vrijednosti poraženih ideologija, jasan je Damir Kajin, onda tome treba reći da tako ne može biti. Kako bi se to postiglo nužna je prepoznatljiva ideologija i stav koji IDS već odavno nema.

Užas koji zbog visokih temperatura u pulskoj Općoj bolnici ovih dana prolaze pacijenti i osoblje mora se riješiti odmah. Istarska županija kao vlasnik i osnivač to mora riješiti već danas. Rješenje za novac kojeg je sve manje se može naći.

U nastavku konferencije za novinare Damir Kajin osvrnuo se i na krizu koja sve više pritišće brodogradilište Uljanik. Uljanik je sada u cijelosti privatno poduzeće u kojem dominantnu ulogu imaju radnici te tvrtke, fondovi i u manjem postotku Istarska županija i Grad Pula, rekao je Kajin. Na sve to u sljedećih pet godina u 3. maj Uljanik mora uložiti 842 milijuna kuna kojih nema.

Zato, zaključio je Kajin, pozivam istarskog župana i pulskog gradonačelnika da sazovu zajedničku izvanrednu sjednicu kako bi se ljudima rekla istina o krizi koja sve više nagriza gospodarstvo u Istarskoj županiji. 

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.