Hrvatski radio

Radio Pula

Kako do vlastite solarne elektrane

23.03.2023.

09:39

Autor: HRT

Dobra energija

Dobra energija

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

U suradnji Grada Pule i Zelene energetske zadruge, u ponedjeljak, 27. ožujka u 17:30 sati u prostoru Zajednice Talijana Pula (Carrarina ul. 1) održat će se informativno predavanje „Kako do vlastite solarne elektrane?”. Predavanje je organizirano u sklopu projekta „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET)“, kojem je cilj povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i solarne energije u Hrvatskoj.

Dobra enegija

Dobra enegija

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanje imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje solarne elektrane, saznati zašto je važno pravilno dimenzioniranje, kako izgleda način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje.


Predavanje će održati Alice Šebina, članica stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva. Sudionicima će prikazati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju - i to onom koje će im se dugoročno isplatiti.


Iskoristite ovu priliku za informiranje o ugradnji solarne elektrane, kao i da dobijete odgovore vezane uz specifične uvjete svog kućanstva!


PRIJAVITE ZA SUDJELOVANJE


Dodatne informacije o projektu „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ te nadolazećim projektnim aktivnostima možete pratiti na službenoj web stranici www.dobraenergijaseet.hr.


Zajedno za zelenu Europu


Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.