Hrvatski radio

Radio Pula

Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj ususret turističkoj sezoni

01.06.2022.

11:23

Autor: HRT

TZ općina Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj novim zajedničkim projektima ususret turističkoj sezoni

TZ općina Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj novim zajedničkim projektima ususret turističkoj sezoni

Foto: Općina Žminj / ustupljena fotografija

U petak 27. svibnja u Kanfanaru su privatnim iznajmljivačima s područja općina Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj predstavljena dva nova inovativna projekta koja su turističke zajednice tih područja zajednički razvijale u prethodnom razdoblju, a kojima će se doprinijeti lakšem i jednostavnijem poslovanju iznajmljivača, ali i kvalitetnijem informiranju turista o ponudi na ovom području te motiviranju istoga da destinacije „zelene Istre“ istraži što više. 

Pod nazivom „Discover Green Istria“ ove destinacije i u prethodnim su godinama provodile zajedničke aktivnosti, poput tematskih biciklističkih tura za turiste, a ove je godine slogan Istraži zelenu Istru pozivna poruka na novoj web platformi koja objedinjuje turističku ponudu Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja i na četiri jezika turistima nudi pregled atrakcija, ugostitelja, događanja, biciklističkih i pješačkih staza i drugih sadržaja, uz mogućnost uključivanja navigacije do odabrane lokacije. Web platforma „Discover Green Istria“ razvijena je kao dio projekta Skeniraj.me razvijenog od strane poduzeća Gobo Digital iz Labina, a funkcionira na način da se skeniranjem QR koda otvara responzivna web stranica (web aplikacija), prilagođena mobilnim uređajima, te korisnicima na vrlo jednostavan i pregledan način daje sve potrebne informacije o sadržajima koje se u blizini mogu posjetiti, rekao je Mateo Gobo iz Skeniraj.me tima, koji je zajedno sa kolegama radio na razvoju plaforme. 


Na predstavljanju je prezentirana i nova aplikacija mVisitor koja je namijenjena turističkim zajednicama, iznajmljivačima i turistima, a prvenstveno služi olakšavanju procesa prijave turista te komunikaciji na razini turističkih zajednica i iznajmljivača. Naime, nakon preuzimanja aplikacije, putem mobilnih uređaja iznajmljivači mogu na bitno jednostavniji način od uobičajenog izvršiti prijave svojih gostiju, a aplikacija omogućuje i digitalno očitavanje osobnih dokumenata te automatsko prosljeđivanje podataka potrebnih za prijavu turista u nacionalni sustav za prijavu turista eVisitor. Korištenjem ove aplikacije pospješit će se i komunikacija između turističkih zajednica i iznajmljivača, s obzirom da aplikacija pruža mogućnost dostavljanja posebnih obavijesti turističkih zajednica iznajmljivačima. Aplikacija je razvijena od strane tvrtke Intersoft Technologies te su ove turističke zajednice prve na razini države koje su na ovaj način osigurale svojim iznajmljivačima mogućnost besplatnog korištenja aplikacije za jednostavnije prijave gostiju.uime tvrtke Intersoft Technologies d.o.o. koje je aplikaciju razvilo, direktor Dean Verbanac je izjavio: Sustav mVisitor produkt je brojnih razgovora sa TZ-ima i iznajmljivačima, a daje rješenje na neke od ključnih problema koje isti danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli sa korištenjem mVisitora.


Korištenje aplikacije za iznajmljivače Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja je besplatno. Da bi svaki gost dobio informaciju o ovoj platformi, turističke su zajednice izradile i prigodne fascikle s motivima destinacija na kojima je istaknut QR kod koji vodi do stranice Discover green Istria, a namjera je da se fascikli nalaze u svim smještajnim jedinicama ovih općina poručuju direktori TZO Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja.


Zadovoljstvo suradnjom istaknuli su i načelnici općina, ujedno i predsjednici turističkih zajednica. 
Prezentacija za iznajmljivače

Prezentacija za iznajmljivače

Foto: TZ Žminj / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.