Hrvatski radio

Radio Pula

Kaštelir-Labinci: kreće projekt brendiranja

20.01.2021.

17:39

Autor: Tomislav Šikić

Foto: TZ Kaštelir-Labinci/ustupljena fotografija

Foto: TZ Kaštelir-Labinci/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Turistička zajednica Kaštelir-Labinci krenula je s projektom brendiranja i prepoznatljivosti toga mjesta kao turističke mikrodestinacije. Sintagma koju žele vezati uz ime mjesta je "Together in", simbolizirajući zajedništvo i suradnju domaćih i onih koji će ga odabrati kao turističku destinaciju.

Slogan koji će pratiti projekt Turističke zajednice Kaštelir-Labinci je "Gdje moderan život susreće tradiciju". Otvorene su Facebook i Instagram stranice destinacije, a uskoro će se redizajnirati i web stranica. 

Ove će se godine, koliko mogućnosti budu dopuštale, TZ posvetiti povratku već dobro poznatih manifestacija, ponajprije Gramperijade, manifestacije posvećene krumpiru koji Kaštelirci zovu gramper i po čijoj su proizvodnji poznati. 

U planu je i organiziranje Ljetnog kina u središnjem parku u kojem će organizirati i koncert "Romansa i vino" ("Romance&Wine").

Tekuću godinu obilježit će i proslave posvećene svecima – Sv. Kuzmi i Damjanu i Sv. Valentinu kao zaštitnicima Kaštelira te Sv. Ivanu kao zaštitniku Labinaca.

U suradnji s Poljoprivrednom Udrugom Vitis planiraju poticati posjete poljoprivrednim gospodarstvima. Stoga će se uvesti novitet u turističku ponudu pod nazivom "Together In Tour" tijekom kojega će se jedanput tjedno organizirati obilazak OPG-ova u Kaštelir-Labincima, gdje će moći otkriti čari ruralne Istre te kušati vino, rakiju, maslinovo ulje i druge autohtone proizvode. 

U središtu Kaštelira planiraju otvaranje trgovine u kojoj će se na jednom mjestu moći kupiti proizvodi članova Poljopivredne uruge Vitis. U brošuri na engleskom jeziku predstavljeni su svi članovi Udruge. 

Krajem prošle godine Turističke zajednice Poreštine udružile su se u klaster sklopivši Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica područja Poreštine. U klasteru su Grad Poreč te općine Tar – Vabriga, Funtana, Kaštelir–Labinci i Vižinada. Cilj udruživanja je zajedničko provođenje aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije. U zajednički program spadaju biciklističke i tracking staze na području klastera. 

 

Foto: TZ Kaštelir-Labinci/ustupljena fotografija

Foto: TZ Kaštelir-Labinci/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.