Hrvatski radio

Radio Pula

Kaštijun opet počeo s radom

11.07.2022.

13:02

Autor: HRT

Kaštijun

Kaštijun

Foto: Kaštijun / snimka zaslona

Nakon uklanjanja kvara na procesnoj dizalici postrojenja, od danas je postrojenje započelo s radom, odnosno s obradom i zbrinjavanjem zaprimljenog komunalnog otpada, izvijestili su iz Županijskog centra za gospodarenje otpadom.

"1. srpnja izvijestili smo da je u MBO postrojenju uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi. Izvršeni su radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Kroz protekli tjedan postavljena je nova kabelska staza i pripadajući kablovi napajanja i komunikacije. Izvršeno je testiranje sustava kako bi se utvrdila ispravnost i funkcionalnost rada. 


Podsjetimo:


17. lipnja na procesno mosnoj dizalici u MBO postrojenju ŽCGO Kaštijun dogodio se novi kvar koji je uzrokovao zastoj redovnog rada postrojenja. Vještačenjem je utvrđeno da je neupitni uzrok mehanički kvar odnosno zastoj uzrokovan zaribavanjem linije za obradu. U MBO postrojenju je uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi. Izvršeni su radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Do početka redovnog rada pogona miješani komunalni otpad se privremeno skladištio na za to pripremljenoj površini u dijelu predviđenom za neopasan otpad, smještenoj unutar ŽCGO Kaštijun, a sve sukladno Elaboratu za gospodarenje otpadom.


27. lipnja na lokaciji ŽCGO Kaštijun održana je koordinacija župana s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji.


8. srpnja prema smjernicama utvrđenim na koordinaciji župana s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji održanoj dana 27. lipnja trgovačko društvo KAŠTIJUN d.o.o. je isporučiteljima javne usluge prikupljanja miješanog otpada dostavilo prijedlog ugovora za troškove zbrinjavanja otpada na drugoj lokaciji razmjerno s preuzetom količinom otpada, a vezano za kvar u MBO postrojenju. Zahvaljujemo svim komunalnim tvrtkama i sudionicima u sustavu sakupljanja otpada koji daju maksimalne napore kako bi se smanjile količine MKO koje pristižu u ŽCGO Kaštijun. ", stoji u priopćenju koje je potpisala članica uprave Anja Ademi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.