Hrvatski radio

Radio Pula

Kino u kvartu - "Kad otvorim oči"

19.08.2021.

10:21

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Rojc/ustupljena fotografija

Foto: Rojc/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U unutarnjem dvorištu Rojca, u 21 sat prikazat će se glazbena drama za mlade od 16 godina naviše "Kad otvorim oči" (redateljica Leyla Bouzid), priča o osamnaestogodišnjoj Farah koja se pobuni protiv nametnutih stavova društva i obitelji.

Tunis, ljeto 2010., nekoliko mjeseci prije Revolucije. Osamnaestogodišnja Farah upravo je maturirala, a njena obitelj već je vidi kao buduću liječnicu. Ona, međutim, ne razmišlja na isti način. Pjeva u političkoj rock grupi čiji su stihovi kontra režima i bori se protiv autocenzure članova grupe. Ima veliku strast za životom, buntovnički otkriva opijate, ljubav i noćni život svoga grada, a rat vodi i s majkom Hayet, koja je opasnosti ustanka protiv režima osjetila na vlastitoj koži. Ovaj višestruko nagrađivani film tuniške redateljice Leyle Bouzid osvojio je priznanja na brojnim filmskim festivalima, među kojima je prestižni festival u Veneciji na kojem je 2015. osvojio Nagradu Europa Cinemas Label.

Program se provodi u pridržavanje svih epidemioloških mjera, a maksimalan bpoj posjetitelja je 100 ljudi.

"Kad otvorim oči" (Foto: Rojc/ustupljena fotografija)

"Kad otvorim oči" (Foto: Rojc/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK