Hrvatski radio

Radio Pula

Kino u kvartu počinje ovoga četvrtka na Trgu kralja Tomislava

08.09.2020.

16:05

Autor: Džana Banić

Gordana Restović  (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Gordana Restović (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Foto: - / -

Svega nekoliko dana nakon završetka ovogodišnjeg, 67-og izdanja pulskog filmskog festivala javna ustanova Pula Film festival pokreće novi program pod nazivom "Kino u kvartu". Cilj je približiti film najmlađoj publici u njihovom svakodnevnom okruženju - na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima.

Sve to rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je program i predstavljen.

Zbog održavanja pulskog filmskog festivala u vrijeme epidemije na njemu nije bilo uobičajenog programa za djecu. Program "Kino u kvartu" trebao bi najmlađim Puljanima to barem dijelom nadomjestiti, kaže ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović.

Za program Kino u kvartu kupljeno je posebno filmsko platno na napuhavanje koje će se svaki četvrtak, petak i subotu do 3. listopada seliti po pulskim kvartovima. Projekcije su besplatne a moći će ih, u skladu s epidemiološkim mjerama, pratiti 80 mališana koliko je stolica Pula film festival, i to isključivo za njih, osigurao. Na dvanaest gradskih lokacija bit će prikazano isto toliko dječjih i obiteljskih filmova, najavila je voditeljica kina Valli Tanja Miličić.

Program Kino u kvartu počinje ovoga četvrtka na Trgu kralja Tomislava u 20,30 filmom "Gospodin Link". Popis ostalih lokacija može se naći na internetskim stranicama Kina Valli kao i informacije o terminima projekcija te mogućim odgodama zbog vremenskih prilika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.