Hrvatski radio

Radio Pula

KLIK konferencija – Održivi turizam u Istri

10.03.2023.

13:05

Autor: HRT

KLIK Konferencija

KLIK Konferencija

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma, u utorak, 14. ožujka, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se KLIK konferencija pod nazivom “Održivi turizam u Istri“. Organizatori konferencije su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta.

Konferencija je zamišljena kao festival struke predstavnika stručnjaka iz prakse u turizmu, predavača novih trendova i smjerova u turizmu, studenata, učenika i nastavnika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će biti nasljednici stečenog znanja.


Na konferenciji će uvodna obraćanja imati župan Istarske županije Boris Miletić, te gradonačelnik Grada Pula Filip Zoričić. Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković, iznijeti će podatke o projektu KLIK.


Predavači na konferenciji su Boris Žgomba, predsjednik uprave UNILINE d.o.o. i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, a tom će prigodom izlagati na temu Smjer turizma u Istri te Milena Mičić, predsjednica uprave Aquariuma Pula d.o.o., koja će izlagati na temu Priča o uspjehu.


U sklopu Konferencije održat će se i okrugli stol pod nazivom „Održivi turizam“ na kojem će se raspravljati o turističkom razvoju i utjecaju na destinaciju, masovnom turizmu, podršci zelenim inovacijama u turizmu, planiranju održivog razvoja te o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom u turizmu.


Na okruglom stolu sudjelovati će voditeljica Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju na FET „Dr. Mijo Mirković“ ,Kristina Afrić Rakitovac, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, načelnica Sektora za fondove Europske unije pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Maja Feketić te generalni direktor hotela Park Plaza Histria Pula, Tomislav Korošec.


Projekt KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna.


Nositelj projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).


Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.


U sklopu projekta Grad Pula zadužen je za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta poput organiziranja konferencija, tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcije i emitiranja kulinarskih edukativnih emisija te izrade informativnih i promotivnih materijala na projektu.


Realizacijom projekta KLIK, Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.