Hrvatski radio

Radio Pula

Kolovoz u Istri izvrsno posjećen

12.08.2015.

14:06

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon izvrsne posjećenosti u srpnju, i u prvoj polovici kolovoza turistički su kapaciteti u Istri dobro popunjeni. Gotovo sva odredišta bilježe povećanje broja i dolazaka i noćenja, a trenutačno je na Poluotoku najviše Nijemaca i Talijana. Najposjećeniji je Rovinj u kojem je prije nekoliko dana ostvareno dvomilijuntno noćenje.

Rovinj je ove sezone apsolutni turistički rekorder. Dvomilijuntno noćenje ostvareno je znatno ranije nego lani, a u tamošnjim smještajnim kapacitetima odmara se oko 40 tisuća gostiju oduševljenih Rovinjem. Dobroj posjećenosti pridonose i mnoge manifestacije koje se u Rovinju održavaju gotovo cijele turističke godine, kaže direktorica rovinjske Turističke zajednice Odete Sapač.

I Poreč je ove sezone izvrsno popunjen. Do sredine kolovoza ostvareno je više od milijun i 700 tisuća noćenja, a direktor tamošnjeg TZ-a Nenad Velenik kaže kako su razlog tomu upravo različite manifestacije.

A u Pulu će pak, tisuće posjetitelja privući festivali elektroničke glazbe; Outlook i Dimensions koji počinju za dva tjedna. Dikektorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. U dva tjedna festivala, Pulu će posjetiti 30-ak tisuća gostiju. Mnogi od njih popunit će gradske smještajne kapacitete, ali i napuniti blagajne mnogih trgovina, kafića i restorana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.